John Wick (Fuck Yeahh!)

Szevasztok scáremberek!

Amíg összeírom azt a kettőezer öccá filmet, ami a kedvenc, addig megemlíteném legutóbbi megtekintésem tárgyát. Egy pár film most beesett, na meg jön az Oszkár szezon, szóval lesz mit nézni a következő hetekben. Ám most:

John Wick

 

Hogy ez mekkora király! Akciófilm Keanu Reeves-el és Taken egyszerűségű sztorival. Látszik, hogy nem kaptak 300 milliót a filmre, viszont ami mégis kiemeli a középszerűségből, az a Reload! Nem viccelek, szerintem ez a világ első akciófilmje, ahol számolták a kilőtt golyókat és főszereplőnk folyamatosan újratölt. Sőt, van olyan jelenet, ahol lőné is le a kábult ellent, de pont kifogyott, így kénytelen gyorsan és bosszúsan újra tölteni. Hangosan szakadtam a röhögéstől, nagyon tetszett. 

Ami még pozitív, hogy nincsenek túl húzva az akciók, nincsenek húsz perces fight-ok. Látszik, hogy John Wick profi gyilkológép, nincs pöcsölés, fejlövésekre megy, ha kell kétszer is egy koponyába, Just in case! 

Jó, hogy igazi legendává teszi a figurát az, hogy semmit nem tudunk meg róla. De mikor az orosz maffia feje John nevének hallatára csak egy elharapott -Ohh-al felel, az már megalapozza hősünk tekintélyét. 

Azért ez sem tökéletes, valahogy számomra kicsit elfáradt a végére a film és nem volt meg benne a nagy finálés leszámolás. Meg kapjuk amit akarunk, de a film közepe sokkal látványosabb, mint a Boss Fight, ha lehet annak nevezni.

Másfél óra, pont belefér bármikor, de én is simán újranézném, szóval ha lusták vagytok leszedni, hozzatok popcornt! :D

Nem tudom legyen-e pontozás, de akkor 5-ből 4 csillag!